Alanyáról

Alanya Boat Tour

Alanyáról

Ha Törökországba látogat, ne felejtse el meglátogatni ALANYA történelmi városát – a török riviéra gyöngyszemét.

Alanya története

Amikor Alanya szóba kerül, először a szeldzsukok jutnak eszünkbe. Természetesen az alanyai vár és a Kızılkule, ahonnan egész Alanya madártávlatból belátható, a legnagyobb tényező, de számos fogadó – karavánszeráj is található a közelben. Alanyának azonban sokkal mélyebben gyökerező története van.

A kutatások szerint Alanya története 20 ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az ókorban a Pamphylia régió határain belül maradt. Alanya legrégebbi ismert neve, amely szinte egész Anatóliára a civilizációk uralma alatt állt, a Coracesium.

Perzsia, Nagy Sándor, Szeleukosz uralomba kerülése után Kr. e. Magnus Pompeus Kr.e. 65-ben csatolta a Római Birodalomhoz. Bizánccal (Kelet-Róma) együtt a város neve Kalonoros lesz. Alanya, amikor még nem volt erős dominancia, és aktív volt a kalózkodás, együtt fog élni a szeldzsuk időszakkal.

A város nevét, amelyet Alaaddin Keykubat vett fel 1221-ben, Alaiye-re változtatták. A várat megerősítik, felépül az Alanya jelképének számító Vörös Torony és a hajógyár. Az anatóliai szeldzsukok téli fővárosa lett, és egyben a mediterrán haditengerészet központja is lett.

Alaiye, amely Karamanoğulları és Mameluk uralma alatt állt, amíg 1471-ben Fatih Sultan Mehmet el nem vette, az Alanya nevet Mustafa Kemal ATATÜRK 1931-es látogatása után vette fel.

Ne térjen vissza anélkül, hogy meglátogatná Pamphylia városait, kanyonjait, vízeséseit és barlangjait Alanyában, amely a szeldzsuk korabeli műtárgyaival élen jár.

Természetesen nagy hiány lenne, ha nem kóstolnánk meg egy banánt friss és drogmentes formájában, ha Alanyában jártunk. Főleg, ha az alanyai Gazipaşába mész, látni fogod, hogy egy idő után banánkertek vesznek körül.

Itt összeállítottuk Önnek Alanya 14 legszebb helyét, amelyeket természeti szépségek, történelmi emlékek, strandok, múzeumok és barlangok jellemeznek.

1. Alanya vára

Ezt a 83 tornyú, csodálatos építészeti gyöngyszemet Alaaddin Keykubat szultán építette (1220 és 1237 között uralkodott). A kastélyban egy mecset és számos szarkofág található. Ma a kastély múzeumként működik, és egész évben nyitva áll a látogatók előtt. Az alanyai várat lentről túrákkal tekintheti meg

Fizetés buszon
From: 40,00

2. Damlataş-barlang

A Damlatas-barlang a látogatottság tekintetében az első helyet foglalja el a történelmi jelenségek listáján. Állítólag gyógyító barlang, 1948-ban fedezték fel, és nagyon jó, akár gyógyító hatása is van az asztmában szenvedők számára. Valójában 1948-ban fedezték fel egy bányászati ​​robbantás során a helyi felszíni kőfejtőben, és az így kapott követ egy kikötő építésére szánták. Ekkor azonban egy hatalmas robbanás egy eddig nem sejtett természeti gazdagságot tárt fel, és a Damlatas-barlang először látta meg az emberi szemet. Ezt követően számos különböző kutatást és tesztet végeztek a barlangban, amelyek megerősítették éghajlatának gyógyító hatását, különösen a felső légutakban, és súlyosan összefügg az asztmával. A Damlatas-barlang egyike azon számos sziklaüregnek, amelyek Alanya környékén, Törökország déli partján találhatók. Tehát messze nem az egyetlen, de a leghíresebb. Kialakulásában nagy szerepet játszott a helyi éghajlat téli hónapok csapadéktevékenysége, amely a tudósok becslése szerint 10-15 ezer évig befolyásolja a kőzetanyagokat és megváltoztatja azok szerkezetét. A meghatározott kémiai összetételű eső csak azt a mészkövet teszi lehetővé, amelyből a helyi hegyvonulat alkotja, így elősegíti a sziklák repedését és szétnyílását. A víz behatolása, beszivárgása a szikla belsejébe, majd megfagyása, majd a barlangi dekoráció kialakulását eredményezi, sztalagmitok és cseppkövek formájában, amelyek a barlang mennyezetéből és padlójából nőnek ki, és oszlopokká egyesülnek. És a vízcseppeknek köszönhetően, amelyek olyan fontosak az ilyen gyönyörű barlangok kialakulásához, ez a hely kiérdemelte a nevét. A Damlatas fordításban „csepegő követ” jelent. Ezeket a cseppeket az év több hónapjában láthatja itt, különösen a hidegebb évszakokban, nyáron kevésbé vagy teljesen. Egész évben állandó 22-23 Celsius-fok hőmérsékletet mérünk, így minden évszakban ideális látogatásra.

Fizetés buszon
From: 40,00

3. Vörös torony

A vörös torony Alanya kikötőjében, miközben megfigyelte a múltban a kikötőbe telepített csapatokat, pajzsként szolgált minden tengeri támadás ellen, és szintén Alaaddin Keykubat szultán uralkodása alatt állították fel. gerendák minden emeletre. A vörös torony a színéről kapta a nevét, amelyet elkészülte után fedeztek fel, és ennek köszönhetően használható a tojássárgája.

Fizetés buszon
From: 40,00
Fizetés buszon
From: 40,00

4. Dim Cave

Bár a Dim-barlang körülbelül 12 kilométerre van magától a várostól, nem látogatható, hanem azért, mert ez a második legnagyobb egész Törökországban. Ez azonban nem az egyetlen előnye. Könnyen beárnyékolja egy igazi más – ez egy sziklás labirintus, amely hihetetlen szépségében jeleskedik. A falakat és a mennyezetet több száz függő csepp borítja. A barlang egyik része a híres török természeti látványossághoz, Pamukkaléhez hasonlít. A barlang másik része a Niagara-vízesésre vagy egy különös tóra emlékeztet, amely soha nem szárad ki. A becslések szerint egymillió éves Dim-barlangot 1999-ben nyitották meg, azonban az 1980-as évek közepén felfedezték. Állítólag ősidők óta szolgálta az embereket.

Fizetés buszon
From: 40,00

5. Foszforbarlang

A minden oldalról érkező foszfor szín fényét visszaverő barlang, mely nevüket is a természet adta csodáról szolgája, és éjjel-nappal a csodálatos tükröződések tanúja. Ha Alanyába látogat, ne hagyja ki a Foszfor-barlang látogatását, amely csak a tengeren keresztül érhető el!

Fizetés buszon
From: 40,00

6. Kemal Atatürk Múzeum

Ez a ház úgy gondolja, hogy a nagy vezető, Mustafa Kemal Atatürk tartózkodik benne alanyai látogatásai során. A ház tulajdonosa a Kulturális Minisztériumnak adományozta, 1987 óta pedig Kemal Atatürk múzeumként is használja.

Fizetés buszon
From: 40,00

7. Folyó Dim

A Dim folyó gyakori turisztikai célpont a nyári hónapokban, de hideg a Taurus-hegységből kifolyó hegyi víz miatt. A folyók környékét természeti szépsége jellemzi, és Alanya egyik legszebb úti célja.

Fizetés buszon
From: 40,00

8. Kleopátra tengerpart

A Kleopátra strand 4 kilométer hosszú, és Alanya egyik legszebb strandja. Nevét az ókori Egyiptom utolsó királynőjéről, Kleopátráról kapta, aki ie 69-ben élt. Nl és 30 pr. Nl. A turisták figyelmét elsősorban az átlátszó azúrkék tengerbe lejtő, fokozatos sekély bejáratú aranyszínű homokjával hívja fel magára. Hírneve nemcsak a helyi régiót, hanem az ország határait is átlépte. Főleg naplementekor minden látogatóját egyedi kilátással vonzza.

Fizetés buszon
From: 40,00

9. Régészeti Múzeum

Az alanyai Régészeti Múzeum, amely az ókori történelemhez kapcsolódó műveket és gyűjteményeket mutatja be a lídiai, urartui, fríg korszaktól a bronzkorig. A múzeumban több száz év alatt feltárt történelmi leleteket tekinthet meg.

Fizetés buszon
From: 40,00

10. Sapadere-kanyon

Alanya további kivételes jelenségei közé tartozik a kanyon legvégén található Sapadere Canyon vízesés. A vízesés helyén egy természetes medence található, amely készen áll a hűsítő fürdőzésre.

11. Bazár ALANYA

Az óvárosban, a kikötő közelében található. Itt pénteken reggel bármit megvehetsz. A helyi gazdák friss gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket vagy húst kínálnak Önnek. Számos török specialitást, ajándéktárgyat, ruhát, táskát, cipőt stb. is talál itt. Itt megismerheti a helyi színvilágot.

Fizetés buszon
From: 40,00

12. Alanya kikötője

Gyönyörű hajók és jachtok veszik körül. A kikötő kiemelkedik szépségével, és minden látogató romantikus hangulatot lélegzik. A kikötő végén van egy világítótorony. Alanya kikötőjét számos tengerparti étterem jellemzi, ahol meg lehet ülni, kávét vagy igazi török teát inni, vagy jókat enni. Számos bár is található éjszakai szórakozásra.

Fizetés buszon
From: 40,00

13. Seyir terasz

A kilátó 650 méter magas és 4 km-re található a városközponttól. Itt teljes egészében élvezheti Alanya festői kilátását a tengeri háttérrel. A teraszon kőcsempéből készült szökőkút vagy teakert található. Egy helyről nagyon széles terület látható, kezdve a kastéllyal, Kleopátra strandjaival és az Alanya-félszigetre nyíló kilátással.

Ezt a teraszt minden alanyai turistának ajánljuk!

Fizetés buszon
From: 40,00

14. Syedra ősi város

Syedra Ancient City, Alanya egyik kiemelkedő ősi városa, Seki Village határain belül található, mintegy 20 kilométerre Alanyától. A tábláról befelé fordulva az Alanya-Gazipaşa autópálya 20. kilométerénél látjuk, hogy a banánkerteken át kanyarodva, az aszfaltútról, majd a földútról 10 percnyi utat megtéve érhetjük el Syedrát.

Syedra városa, ahonnan csodálatos kilátás nyílik magaslaton, elhanyagolt állapotával fogad. A 2700 éves múltra visszatekintő várost azonban falak vették körül, és a gazdag cilíciai városok közé tartozott, sok építményével.

A régebben „Syedron”-nak nevezett város ezzel a névvel szerepel azokon az érméken, amelyeket Tiberius, az egyik római császár uralkodása idején vertek. Syedra ősi városa, amely stratégiai fekvésének köszönhetően egyaránt rendelkezik a hegyvidéki és a tengerparti város jellegzetességeivel, monumentális kapujával, oszlopos utcájával, fürdőjével, templomával, bazilikájával, színházával, monumentális sírjával, ciszternájával hívja fel magára a figyelmet.

Meglátogathatja Syedra ősi városát, amely ingyenes, és történelmi utazást tehet a csodálatos Földközi-tengeri kilátás kíséretében.

Fizetés buszon
From: 55,00

15. Alara kastély és Alara Han

Az Alara-kastély a sziklás dombon található építmény, amelyet az anatóliai szeldzsuk szultán, Alaaddin Keykubat I. hódított meg, aki meghódította Alanyát, majd később kúria-palotaként épült.

A vár elfoglalása után 1231-ben épült Alara Han az Alanya-Konya úton, közvetlenül a vár alatt, az Alara-patak mellett. A szeldzsuk fogadó-karavánszerájok egyik legszebb példája.

Fizetés buszon
From: 40,00

16. Lyuktenger – Királyfalu

Mit nem tudsz a Delik Deniz Kral-öbölről, ami egy igazi természeti csoda? Delik Deniz (Kral falu), Gazipaşa egyik legtitokzatosabb útvonala és Antiochia Ad Cragum óvárosa…

A Delik Deniz Kral-öböl, amely körülbelül 65 kilométerre található Alanya központjától és 25 kilométerre Gazipaşától, lenyűgöző tengerével és természetével lenyűgöző. Ha Anamur irányából jössz, akkor közel 65 kilométerre van Anamurtól. Meglátogathatja nálunk

VIP City Kirándulások

17. Természetes medencék Gazipasán

Antalya távol-keleti részén van egy hely Alanya árnyékában: Gazipaşa. Gazipaşa, amelyet trópusi gyümölcsraktárként is ismernek, valójában az a kerület, amely ad otthont a repülőtérnek, amely a legfontosabb út Alanya eléréséhez.

Gazipaşán van tenger, homok és nap, de vannak természetes medencék is, amelyek sehol. A természetes úszómedencék sziklákból állnak a tengerben, a Koru strandtól keletre, Gazipaşától keletre. Ez egy természeti csoda. Ezt azok választják, akik nem szeretik a tömeget, akik szeretnének medencét, de tengervizet. A Natural Pools 6 km-re található Gazipaşától és 50 km-re Alanyától. távolságban van.

A halakkal úszás közben ezekben a képződményekben, amelyeket a nép „Yalıtaşı”-nak hív, eltöltheti az időt a mellette lévő Koru strandon vagy a mellette lévő étteremben. Tegyük fel azt is, hogy Gazipaşán sok látnivaló van… Meglátogathatja nálunk

VIP City Kirándulások

.

Kell segítség ?

Felveheti velünk a kapcsolatot.

Fizetés buszon