Antalyáról

antalya városáról
Fizetés buszon
From: 80,00
Fizetés buszon
From: 280,00
Fizetés buszon
From: 45,00
Fizetés buszon
From: 250,00
Fizetés buszon
From: 50,00
Fizetés buszon
From: 125,00
Fizetés buszon
From: 35,00
Fizetés buszon
From: 45,00

Antalyáról

Fakultatív kirándulások Antalya – látnivalók – látnivalók. Mit érdemes megnézni és meglátogatni Antalyában?

A török ​​riviéra fővárosaként ANTALYA gyönyörű középkori óvárossal és gyönyörű partszakasszal büszkélkedhet több kilométeres kavicsos stranddal. A város Törökország délnyugati részén, a Taurus-hegység lábánál található, és érdekes látnivalókkal, valamint számos étteremmel, pubbal és klubbal vonzza a turistákat.

A legkisebbek sem fognak unatkozni, mert olyan turisztikai látványosságokat is terveznek számukra, mint az Aqualand, ahol különböző méretű úszómedencék és csúszdák találhatók. Nyaralás Törökországban Az utazási irodák fakultatív kirándulásokat is szervezhetnek, amelyeknek köszönhetően a turisták megismerhetik Törökország más helyeinek látványosságait, például Isztambult, Antalya a Földközi-tenger türkizkék öblein is Kék körutazásnak ad otthont.

Antalya a Beydaclari-hegység lábánál, a faluval azonos nevű öbölben található. Magán Antalyában sok érdekes hely van, ahol nem csak pihenhet, hanem mindenekelőtt megismerheti a várost és legérdekesebb látnivalóit.

A várost körbevezető falak vonzzák a látogatókat. Antalya kommunikációs központ Törökország más régiói között, így ebből a városból minden utazás lehetséges a gyakran a part mentén és a szárazföldön közlekedő buszok hálózatának köszönhetően.

Az Antalya régióban olyan történelmi országok találhatók, mint Lycia, Pamphylia és Pisidia, amelyek a régió többi részéhez hasonlóan gazdagok érdekes kultúrában, gyönyörű természetben és érdekes látnivalókban.

Tennivalók Antalyában – mit érdemes meglátogatni:

 

The Old town – Kaleici – is the oldest part of the city, which dates back to Roman times, where you can walk through beautiful streets and see traditional Ottoman houses. There is a clock tower at the entrance to Kaleici.

Yivli Minaret – a grooved minaret decorated with ceramic tiles, which is Antalya’s most famous stand.

Antalya Port – the international port of the Turkish Riviera.

Antalya Archeologic Museum – the most interesting archeological museum in Turkey. The oldest exhibits date from the Bronze Age.

Aquarium Antalya – the largest and longest tunnel aquarium in the world.

Hadrian’s Gate – consisting of three arches, built of white marble on the occasion of the emperor’s visit for 130 years.

Aqualand Dolphinarium – Aquapark with numerous pools and slides connected to the dolphinarium, where daily dolphin shows are held, which you can see during the Aqualand trip from Antalya.

 

Látnivalók Antalyában – mit érdemes megnézni:

A Düden-vízesések – a Düden-cay folyó által létrehozott – a parkkal együtt pihenő és kikapcsolódási helyet teremtettek az itt kialakított számos kávézónak köszönhetően.
Termessos ősi városa – a Nagy Sándor által alapított város romjai, alig több mint 30 km-re Antalyától.
Aspendos – egy város található, mintegy 45 km-re Antalya, ahol megtekintheti az utazás során Perge-Aspendos-Side Antalya ókori műemlékek, beleértve a színház. • Side – Törökország egy régiója, amely az ország déli részén található, ahová szervezett kirándulások során mehet. • Perge – egy ősi város, amelyet gyönyörű oszlopsor és gyönyörű hellenisztikus határok jellemeznek.
A Karain-barlang a legnagyobb barlang Antalya közelében, ahol az emberi betelepülés legrégebbi nyomaira bukkantak.
Kurşunlu vízesés – egy festői hely, körülbelül 20 km-re Antalya központjától.
Köprülu-kanyon – a Taurus-hegységben található, a hömpölygő patak és a gyönyörű szakadékok ideális feltételeket teremtenek egy Antalyából induló raftinghoz.
Blue Cruise – egy fakultatív utazás, amelyet egy törökországi helyi iroda szervez, amely során a szomszédos Kemer üdülőhelyre úszhat, és megtekintheti a török ​​partot a tengerről.
Teleferic – egy hullámvasút, amelyet az Antalyából induló telegén útvonalon használnak, a Taurus-hegység legtetejére megyünk.
Kappadókia – ennek a helynek a holdbéli tája úgy döntött, hogy felveszi az UNESCO világörökségi listájára, ezért a Törökország utazási iroda által szervezett kappadókiai tartózkodásnak Antalyából ebben az országban kell lennie.
Pamukkale – Kappadókia után a második legjellegzetesebb hely Törökországban. Ez a fürdő elsősorban mészkő teraszairól ismert, amelyek gyönyörű természeti tájat alkotnak. Az antalyai Pamukkalei túra során az idegenvezetők elmondják a hely pontos történetét.

Klíma Antalyában

A török riviérát mindig a tökéletes időjáráshoz kötik. Az év nagy részében a hőmérséklet nem esik 20 Celsius-fok alá, a tengeri klíma és a víz széle pedig frissességet és ellazulást ad a meleg levegőtől. Ha nem szeretjük a folyamatos meleget, akkor május-június fordulóján döntsünk, mert Antalyában a legkedvezőbb az időjárás. A víz hőmérsékletét tekintve augusztusban a legmagasabb, és több mint 25 fokot ér el. A tengeri klímára jellemző tengeri szél mindenféle vízisportot támogat, a kristálytiszta víz pedig lehetővé teszi a török tengerpart víz alatti világának megismerését egy Antalyából induló búvártúra során.

Strandok Antalyában

Antalya és Törökország leghosszabb és leghomokosabb strandja, amely a város keleti részén található, a Lara. A turistákat különösen a tökéletes, finom homok és a tiszta türkizkék tenger ösztönzi. Antalya második strandja a Konyaalti. A város nyugati részén található, és a sziklák mentén húzódik 7 km-re a Beydaglari-hegységig. Természetesen mindkét strandon számos szálloda és vendéglátó egység található, így ezeket a helyeket gyakran látogatják a turisták.

Gasztronómia Antalyában

Ebben a régióban, mint egész Törökországban, a mediterrán konyha érvényesül. Számos étterem és bár található azonban a világ minden tájáról, köztük francia és kínai ételekkel. Törökországban azonban érdemes kipróbálni a hagyományos ételeket, például a kebabot vagy a rákot. a Macha Cafe Restaurant, a Castle Cafe Bar vagy a Seraser Fine Dining Restaurant.

Vásárlás és bazárok Antalyában

A város paradicsoma mindenkinek, aki szeret vásárolni. Az óváros utcáin számos kisebb-nagyobb üzlet található. A Migros bevásárlóközpontot gyakran látogatják a turisták, ahol mindenféle termék megtalálható. Törökország elsősorban bazárjairól ismert, így a fővárosban, Antalyában is körülbelül egy tucat található. A bazárokban ajándéktárgyakat lehet vásárolni ékszerek, szőnyegek és bőráruk formájában. Az egyik legnépszerűbb hely az Antalya Bazár és a Kaleici Antalya Bazaar.

Éjszakai élet Antalyában

A tengerparti üdülőhelyeken az élet késő este kezdődik és hajnalban ér véget. Nemcsak a strandok mentén számos diszkó és kocsma található, hanem a városközpontban is. A törökországi önkormányzat is ajánlja az Anatolia Fire utazást Antalyából – egy olyan előadást, amelynek színészei táncon és zenén keresztül mesélnek el nekünk török történeteket. Turisztikai jellegének és az egész török riviérának köszönhetően a város készen áll mindenféle, az éjszakai élethez kapcsolódó turisztikai látványosságra. Ezért este klubokba vagy diszkókba látogathat.

Kommunikáció Antalyában

Antalya, ahogy az az ország fővárosához illik, nagyon fejlett kommunikációs hálózattal rendelkezik. Főleg azért, mert van egy nemzetközi repülőtere, ami a belvárostól kb. 13 km-re található. A városi buszhálózat nagyon jól kiépült magában a városban és a hagyományos dolmusban, csekély összegért a főváros minden szegletébe eljutunk.

Antalya története

Törökország déli partja az a hely, ahol Antalya régió található, a történelem előtti időkig nyúlik vissza. A várost i.sz. 150-ben alapították II. Attalos király kezdeményezésére. Kevesebb mint húsz évvel később, halála után Antalyát a rómaiak uralták.

Akkoriban itt fejlődött ki a kereszténység, majd a nyugati részen a Római Birodalom bukása után a város elérhető közelségben maradt a később Bizánci Birodalomnak nevezett keleti oldalon. Ebben az időben a város virágzott a történelemben. Tengerparti fekvésének és fontos katonai szerepének köszönhetően fejlődött itt a kereskedelem. A 11. század végén Antalyát a szeldzsuk törökök vették birtokba, majd a bizánciak ismét talpra álltak. Története során a várost számos ország uralta, köztük Olaszország.

 

Fizetés buszon
From: 80,00
Fizetés buszon
From: 280,00
Fizetés buszon
From: 45,00
Fizetés buszon
From: 250,00
Fizetés buszon
From: 50,00
Fizetés buszon
From: 125,00
Fizetés buszon
From: 35,00
Fizetés buszon
From: 45,00
Fizetés buszon