Green kanyon

A híres tenger, a strandok és a napfény mellett a Side-Manavgat térség számos gyönyörű természeti csodának is otthont ad. A Zöld kanyon talán a Side környék legszebb természeti látványossága. Az Oymapınar gát tava smaragdzöld vizével, buja erdeivel és a fákon csicsergő madarakkal olyan érzést kelt, mintha egy álomvilágban járna. Csatlakozzon egy gyönyörű hajókiránduláshoz a Tours Törökországgal, lehetőség a tó türkizkék vizében való fürdőzésre, finom ebédre és korlátlan üdítőitalra egész nap. Nem meglepő, hogy a Green Canyon hajókirándulás nagyon népszerű a Side környéki nyaralók körében.

Oymapınar-tó gát
A Manavgat folyón 1984-ben épített gát. Ez egy 185 m magas gát. Ez egy mesterséges édesvízi gát, amelynek kapacitása 300 millió köbméter. Az Oymapınar gát, amely ezen a folyón épült, Törökország ötödik legnagyobb gátja, és a régió villamosenergia- és vízszükségletét elégíti ki. Ez a gát létrehozta a Zöld kanyon nevű tavat. Ez a tó az egyetlen olyan gátas tó Törökországban, amely csónakázásra alkalmas. A tó körül magas sziklák, források, különböző fafajokat tartalmazó erdők és számos természeti szépség található.

A Zöld kanyon természeti gazdagsága
Nyugodt smaragdzöld tavával, a zöld sokféle árnyalatú növényzetével és változatos élővilágával a Green Canyon olyan, mint egy tehetséges művész festménye. A terület számos növény- és állatfajnak ad otthont. Leginkább a veszélyeztetett csíkosbagoly élőhelye. Ezen a kiránduláson lehetőség nyílik arra, hogy ezt a fajt meglássa és lefotózza. A tavon vagy az erdős dombokon számos állatot, például libákat, kacsákat, sirályokat, kecskéket, vaddisznókat és madarakat láthat.

A Green Canyon meglátogatását mindenkinek ajánljuk, aki a romantikus természetben szeretne pihenni és csodálatos időt tölteni. Kifejezetten ajánlott gyermekes családoknak.

Fizetés buszon