Rendkívüli utazások Törökországban: Utazás az UNESCO ékkövein keresztül

Törökország kanyargós utcáiban gazdag örökség rejtőzik, amely évezredek történeteit, kultúrák találkozását meséli el nekünk. Az UNESCO, a világörökség védelmével és megőrzésével foglalkozó szervezet felvett listájába néhány olyan felbecsülhetetlen értékű kincset ebből az országból, amelyektől eláll a lélegzeted. Gyere velünk egy utazásra a mecsetek és ősi helyszínek között a geológiai csodákig.

  1. Divriği Nagymecset és Kórház, Sivas (1985)

Sivas szívében magasodik a fenséges Nagy Mecset és Divriği Kórház, amelyet a 13. században építettek. Ajtókon és oszlopokon készült faragványaik a tbiliszi és ahlati mesterek kézművességét mutatják be. A mecset belseje egyaránt gazdag és különleges.

  1. Isztambul történelmi területei (1985)

Isztambul tizenhét dombból álló városa olyan történelmi területeknek ad otthont, mint a Szulejmán Természetvédelmi Terület és a Sultanahmet Városi Védett Régészeti Terület. Ezek a területek megnyitják az ajtót a múltba, négy, történelemmel teli régióban játszódik.

  1. Göreme és Kappadókia Nemzeti Park, Nevşehir (1985)

Kappadókiában egy táj tárul fel, mintha egy mese lapjairól szakadtak volna ki. A templomok, kolostorok és földalatti városok a természeti és történelmi csodák egyedülálló kombinációját alkotják.

  1. Hattusa: Hettite Capital, Çorum (1986)

Hattusa, a hettiták egykori fővárosa olyan maradványokkal merít el bennünket a történelemben, mint az oroszlánkapuk és a városfalak. Az Isztambuli Régészeti Múzeumban olyan leleteket állítanak ki, mint a kadesi szerződés, a történelem első írásos megállapodása.

  1. Nemrut-hegy, Adıyaman (1987)

A Nemrut-hegy I. Antiokhosz király által készített hatalmas szobraival csodálatos kilátást nyújt a tájra, és hálát ad az istenek és ősök iránt.

  1. Hieropolis-Pamukkale, Denizli (1988)

Pamukkale és Hierapolis természetes travertin medencék és történelmi emlékek kombinációja. Harmonikus kontraszt a gyógyvizek és az ősi város között.

  1. Xanthos-Letoon, Antalya-Muğla (1988)

Xanthos és Letoon, a Lycia nyomait jelentő két település, megnyitja a kaput erre a történelmileg gazdag Földközi-tengeri területre.

  1. Safranbolu, Karabük (1994)

Safranbolu városa olyan, mint egy időgép az Oszmán Birodalom számára. Gazdag történelmi örökségével és szűk utcáival az Oszmán Birodalom idejébe repít vissza bennünket. Fedezze fel ennek a helynek a szépségét és gazdagságát minden lépéssel.

  1. Trójai régészeti lelőhely, Çanakkale (1998)

A Trója, amely magában foglalja a trójai háborúk történetét és a Homérosz Iliászában tiltott szerelmet, a múlt romjait és történeteit tárja elénk.

  1. Selimiye mecset és szociális komplexum, Edirne (2011)

A Selimiye mecset építészeti kiválóságával és madraszák, könyvtárak és muvakkithane komplexumával az Oszmán Birodalom gazdagságáról tanúskodik.

Ez csak néhány a lenyűgöző helyek közül, amelyek megnyitják a kaput Törökország gazdag kultúrájához és történelméhez a látogatók előtt. Ezen a keletről nyugat felé vezető úton találkozik a múlt és a jelen, és egy felejthetetlen utazást tesz lehetővé a török ​​kulturális örökség ékkövei között.

Török ékszerek: Fedezze fel a kulturális örökség kincseit az UNESCO segítségével!

Látogasson el hozzánk, és fedezze fel a kultúra és a történelem gazdagságát a keletről nyugat felé vezető úton. Törökország, ahol a múlt találkozik a jelennel, várja kalandos utazását!

Fizetés buszon